Услуги

 

Ај Ди – Дизајн одделот нуди услуги во повеќе креативни сфери. Постојат три главни елементи во развојот на нашата инвентивна пракса. Целиме да постигнеме едноставен, чист и елегантен модел на функционална форма. Нашата канцеларија претставува отворено поле за размена на совети и идеи помеѓу професионалците и клиентите. Ја сакаме природата која истовремено ја пренесуваме и во нашата дејност.

Услугите што ги нудиме се околу домот и домашниот простор. Станбената архитектура и дизајнот на ентериер се главни дисциплини на кои што се дополнуваат и други сродни пракси како организација на изложбени и професионални простори.

Како специјална понуда на нашиот оддел е “Подобар m2” советување, кое ви дава можност со помалку средства, да го подобрите квалитетот на вашиот омилен простор каде што го поминувате најголемиот дел од времето.

Одделот за графички дизајн нуди услуги во неколку креативни полиња како илустрација и дизајн на принтови, копирајт, брендирање, патерни и икони, веб дизајн.

Како подарок од нас за страствените конзумери на уметноста и дизајнот претставува уникатната линија на производи.

1. Првична консултација

Важен дел од нашата проценка е да го видиме вашиот избран простор, да разговараме за вашите барања / буџет при што ќе се направат првични предлози и процена колку вклучување ви треба од нас. Првичните консултации се одвиваат во вашиот дом, во следните неколку дена од контактот и се бесплатни.

Целта на анкетата е да ни го покажете просторот, да ги презентирате вашите идеи и да поставите прашања за тоа како ние работиме. Анкетата обично трае 60 минути, за кое време ќе разговараме за вашиот ентериер и потреби, со што ќе добиеме и подобро чувство за површина која сакате да ја ре-дизајнирате.

Во оваа фаза, ако е потребно, ние исто така, ќе преземе целосно мерење и фотографирање на просторот. По средбата, ќе ви испратиме детален предлог за работа, и предлози за кој ние се обврзуваме да ги извршиме, со фиксни цени за секоја ставка.

2. Внатрешен дизајн

По приемот на нашиот предлог, ако сакате да продолжите, следната фаза вклучува да се посети просторот колку што е потребно за да се утврдат деталите од вашите барања, презентирање на предлозите за дизајн, и подготвување на распоредот и техничките цртежи. Времетраењето на оваа фаза зависи од комплексноста на проектот – и најважно, сите промени што ќе ги побарате од нас да се направат во текот на изработката. Заедно со завршните детали, ќе ви ги испрезентираме клучните елементи во вашиот простор, визуелно преку 3Д проект.

Разработка на усвоената варијанта од идејниот проект = 600 ден./м2

 • организирање на мебел во просторот
 • ѕидови и подови со карактеристичен материјал (паркет, керамички плочки, боја и сл.)
 • плафон со организирање на светлечките тела
 • изработка на 3Д проект

Откако ќе се одобрат конечните цртежи, може да се подготват детални спецификации за работите кои треба да бидат преземени од страна на изведувачи – столари, водоводџии, декоратори и слично. Можете да изберете надзор и изведувачи сами, или да ги користите нашите услуги.

 • Надзор за водење на проект = 800 ден./ден

3. Консалтинг

Консалтинг = 600 ден./м2
Консалтингот подразбира:

 • избор на завршни облоги за сите ѕидови (боја, тапет и сл.), подови(паркет, бродски под и сл.) и плафони(гипс картон, дрвени греди и сл.)
 • каталошко бирање на мебел
 • каталошко бирање на расветла
 • избирање на завршни декоративни елементи од ентериерот (завеси, теписи, зеленило и сл.)

4. Советување

„Подобар m2“ советување = 400ден./м2
Советувањето подразбира:

 • Можност со помалку средства, да го подобрите квалитетот на вашиот омилен простор.

5. Техничка разработка на столарија

Техничка разработка = 3000 ден.

 • стручен цртеж во соодветен размер од мебелот кој што ќе се изработува

 
 

ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

 

Изработка на лого (2 концепти и 2 ревизии) 6 000 ден.
Изработка на шара (pattern) 3 000 ден.
Изработка на илустрација 9 000 ден.
Изработка на фонт (typography) 6 000 ден.
Копирајт (креативен текст/слоган) 4 600 ден.
Претворање на електронски слики во векторски 1 000 ден./час.
Дизајнирање на визит карти 3 000 ден.
Готов дизајн на визит карти 1 200 ден.
Дизајнирање на каталог 9 000 ден.
Брендирање 46 000 ден.
Дизајн на производ цена по договор
Изработка на веб страна (Дизајн и развој до 5 страни, 2 промени) 6 000 ден.
Дизајн и развој до 10 страни, 3 промени + оптимизирање 9 000 ден.
Дизајн и развој до 20 страни, 5 промени + оптимизирање, поставување на пребарувачки машини 15 000 ден.
Одржување на веб страна – 4 промени/месечно 3 000 ден.